Ik ben Jessy de Cooker

Journalist, podcastmaker en docent

In december 2016 studeerde ik (Utrecht, 1994) af aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Tijdens mijn studie schreef ik al verhalen, interviews, artikelen, reportages, columns voor HP/De Tijd, 3voor12, Dispatches Europe, de Provinciale Zeeuwse Courant en AD Sportwereld en maakte ik crossmediale en virtual reality-producties voor onder meer E52 (het huidige Innovation Origins).

Sindsdien werkte ik anderhalf jaar als webcoördinator van HP/De Tijd, waar ik een team van freelancers aanstuurde en me bezighield met het actualiseren en onderhouden van het digitale platform van HP/De Tijd, het verzorgen van eindredactie over geschreven producties en het bijwerken van de sociale mediakanalen.

Tegenwoordig volg ik een master New Media and Digital Culture aan Utrecht University, maar blijf ik mijn passie voor (vernieuwende) journalistiek volgen bij HP/De Tijd, het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, PUP en de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek. Ook publiceer ik op het blog van deze website artikelen, beschouwingen en essays op persoonlijke titel.  

Stuur me een mailtje of berichtje!

Jessy de Cooker – Utrecht, Nederland – jessydecooker[at]gmail.com